Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Інгредієнти

  • Борошно 200 г
  • Молоко 100 мл
  • Вершкове масло 40 г
  • Яйця 6 шт. (1 для тіста і 5 для прикраси)
  • Жовток 1 шт.
  • Сухі дріжджі 7 г
  • Цукор 2-3 ст. л.
  • Мигдалеві пластівці на ваш смак
  • Кунжут для прикрашання

Опис рецепту

Цурекі — традиційна грецька паска, яка вже багато років прикрашає великодні столи на Балканах. Згідно з традиціями цурекі нарізають на шматочки і пригощають кожного члена сім’ї, аби всі були здоровими та діждались наступної Пасхи. Цурекі дещо нагадує нашу паску, але здоби у ній набагато менше; скоріше це щось середнє між класичною українською паскою та хлібом.

Приготуймо цурекі разом за старовинним, але швидким рецептом.

  1. Підігрійте молоко до 35-40 С. Додайте у молоко сухі дріжджі, цукор та трохи борошна (2-3 ст. л.). Залиште у теплому та тихом місці на 15 хвилин.
  2. Підігрійте масло, аби воно стало рідким, але не киплячим.
  3. У дріжджову суміш додайте решту борошна, масло, яйце та мигдалеві пластівці. Замішайте тісто руками. За потреби додайте ще трохи борошна, аби маса не липла до рук. Залишіть готове тісто на 3-4 години підходити у теплому місці.
  4. Як тільки пройшов зазначений час, розділіть тісто на дві частини і зробіть дві довгуваті “ковбаски”. Переплетіть шари тіста між собою аби утворилась косичка. 
  5. Розігрійте духовку до 180 С. Готову паску покладіть на змащене олією деко, накрийте рушником і залишіть ще на 15 хвилин. 
  6. Зніміть рушник, змастіть паску жовтком, посипте кунжутом та відправте на 40-45 хвилин у духовку.
  7. Після того, як готовий хліб охолоне, покладіть у виямки косичок фарбовані яйця.

Смачного великодня.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-04-15T14:25:10+03:00 2024-04-25T16:33:13+03:00
img 3584
замовити
онлайн